Kedvezményezett neve: ASZMANN BÚTOR’97 Kft.

Projekt címe: Az ASZMANN BÚTOR’97 Kft technológiai fejlesztése eszközbeszerzésre

Megvalósítási helyszín: 7831 Pellérd, Hrsz.: 552.

Szerződött támogatás összege: 57,13 millió Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 70,00%

Projekt megvalósításának tényleges kezdete: 2021.11.18.

Projekt fizikai befejezésének tényleges dátuma: 2022.06.21.

Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-00507

 

Az ASZMANN BÚTOR’97 Kft. 1997 óta foglalkozik egyedi bútorok gyártásával, szolgáltatásaik keretében megrendeléseiket a megrendelő igényei szerint a felméréstől és tervezéstől egészen a bútorok legyártásáig és végleges beszereléséig vállalják. Egyedi rendelések mellett számos projektet kiviteleztek már mind Magyarországon és a környező országokban is.

A vállalkozás projektjének célja a gyorsuló technológiai, gazdasági és társadalmi változásokhoz való alkalmazkodóképesség fejlesztése volt, ami egyben hozzájárult a válságálló és fenntartható működéshez. A vállalkozásnak folyamatosan újabb és újabb kihívásoknak kell megfelelnie, ezért folyamatosan fejleszt saját erőből és Európai Uniós pályázatok által. Több éves szakmai tapasztalat birtokában és a fogyasztói igényekre alapozva valósították meg a támogatást nyert fejlesztési projektjüket a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül.

A teljes beruházás nettó összköltsége 81,61 millió Ft, a 70%-os támogatási intenzitás mellett elnyert 57,13 millió Ft, amely az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból feltételesen vissza nem térítendő támogatás volt.

Az 57,13 millió Ft európai uniós támogatás segítségével, a fejlesztés eredményeként az ASZMANN BÚTOR ’97 Kft. pellérdi telephelyén technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése valósult meg, amely a projekt összköltségének több mint 90%-a volt. A beszerzett eszközökkel precízebb kidolgozottságú termékek állíthatóak elő, a vállalkozás cégfilozófiájának és a kor maximális követelményeinek megfelelő minőségi gyártás valósult meg. A technológiai fejlesztéssel növelni tudják kapacitásukat, így megrendelőik igényeinek maximálisan meg tudnak felelni.

A vállalkozás célja a mai kornak megfelelő bútorgyártó asztalos üzem megvalósítása volt, ahol a technológiai sorrend maximális figyelembevételével a legkorszerűbb gépek kerültek beépítésre, amelyekkel standardizálni tudták a gyártást, valamint megerősítették az egyedi bútorgyártás szolgáltatásukat.

A projekt keretében megújuló energiaforrást hasznosító technológia alkalmazásán belül egy faelgázosító kazán is beépítésre került, továbbá a vállalkozás tanácsadást és egy (IKT) technológiákra irányuló képzést is megvalósított.

A megvalósított projekt a vállalkozás fejlődését, versenyképességének erősítését eredményezte.

Széchenyi Terv Széchenyi 2020